Koreaanse onderzoekers zijn er in geslaagd om een CO2-membraan met behulp van grafeen te vervaardigen. Deze nieuwe generatie CO2 membranen kunnen 1000 keer beter presteren dan de bestaande membranen. Commercialiseren van deze technologie is de nood, dat kan ervoor zorgen de kosten voor het ‘vangen’ van CO2 drastisch verlagen.

CO2 is een belangrijke boosdoener bij de opwarming van de aarde.

Het Ministerie van Wetenschap, ICT en Toekomst Planning wisten op drie oktober bekend te maken dat professor Ho-bum Park en zijn collega’s uit het Hanyang University Department of Energy Engineering erin geslaagd zijn om ’s werelds eerste top uitmuntend CO2 membraan met behulp van grafeen te vervaardigen.

Een membraan verwijst naar materiaal dat bestaat tussen twee verschillende stoffen en fungeert als een selectieve barrière om specifieke moleculen en ionen te filteren. Het is een sleutelmateriaal in het membraanprocede, een proces om CO2 te vangen.

Professor Park’s team toonde aan dat de CO2 binnen de emissies selectief kan worden gefilterd door het aanpassen van de grootte van grafeen en grafeen oxide, of nieuwe regelende atoomdikke materialen. Via deze methode, zijn ze erin geslaagd CO2 membraanmateriaal te maken aan een honderdste van de dikte van het oorspronkelijke materiaal en de prestaties zijn tot duizend maal beter.

Daarbovenop is dit membraanmateriaal makkelijk in massa te produceren, wat tot op heden niet mogelijk was.

De technologie zou binnen de 2 a 3 jaar in een vroege fase van commercialisering kunnen belanden, terwijl:

‘Als deze technologie kan gecommercialiseerd en toegepast worden op verschillende gebieden, dan kan men zich verwachten aan biljoenen aan opbrengsten”, zei het personeel bij het ​​Ministerie van Wetenschap, ICT en Toekomst Planning.

En gelukkig geluk, ook een betere natuur.

Bron: businesskorea.co.kr

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.