Toename van patenten onthult mondiale grafeen-race  | Grafeen (graphene)
Toename van patenten onthult mondiale grafeen-race

Een stijging in het onderzoek naar het nieuwe materiaal grafeen onthult een expanderende wereldwijde wedstrijd om een ​​potentiële industriële revolutie te leiden volgens BBC.

Grafeen is een vlak vel van koolstof, een atoom dik en is bijna volledig transparant, en een goede geleider van elektriciteit.

Uit de meest recente cijfers blijkt een sterke stijging van aangevraagde octrooien om de rechten te claimen over verschillende aspecten van grafeen sinds 2007, gevolg door een andere serieuze piek van vorig jaar.

China loopt voorop als het land met de meeste patenten (2 204), met de Verenigde Staten (1 754) in de achtervolging. Daarna komt Zuid-Korea (1 160) waar elektronica gigant Samsung (+400) een groot deel van de aangevraagde patenten voor zich neemt en zich daarmee meteen onderscheidt als het bedrijf met de meeste patenten op zijn naam.

De cijfers samengesteld door een Britse octrooi adviesbureau, CambridgeIP, benadrukken hoe Groot-Brittannië, die pionier was inzake grafeen-onderzoek, dreigt achterop te raken ten opzichte van haar concurrenten.Bron: BBC


3D print schaalmodel structuur grafeen